Activiteiten:


Home

"Laatste" nieuws

Vrijdagmiddagcafé

Vaste activiteiten

Multiculturele Activiteiten
Informatief:

Archief Exposities ( )

Archief Activiteiten

Villa Foto's

Villa Video's

GLBTQ video's

GeschiedenisOverig:

Links

Oud sponsors

ZoekenWebsites:

Global Village Festival

COC Nijmegen

DITO online

Gay Gelderland

Roze Meifeesten

Roze Woensdag

Villa Lila is lid van Creatief Produktieplatform Smeerolie
Webmaster:
Gerard van VoskuilenPERSBERICHT

ROZE ZATERDAG 2005 Zaterdag 25 juni, Nijmegen

In 2005 bestaat Nijmegen 2000 jaar. Daarmee is het de oudste stad en daarmee ook de oudste roze stad van Nederland. 2000 jaar stad, 2000 jaar tolerantie en 2000 jaar samenwerking.

Het centrale thema van de Roze Zaterdag 2005 is Pink Cross-Over. Via dit thema moet de Roze Zaterdag een dag worden voor én door iedereen, zowel roze als niet-roze. Deze gedachte krijgt gestalte door een programma dat fundamenteel verschilt met vorige jaren. Zo neemt politiek als subthema een prominentere plaats in, gestoken in een nieuw jasje met feestelijke showelementen. Ook de andere subthema’s en onderdelen van het programma zijn zodanig ingericht dat ze een breed publiek aanspreken, aantrekkelijk voor iedereen.

Cross-Over staat voor de uitdaging, de zichtbaarheid, de strijdbaarheid en voor een maatschappijbrede multiculturele dialoog met het oog op roze. Bovenal staat het voor samen met iedereen feest vieren ongeacht seksuele geaardheid, geloof, culturele achtergrond of sekse.. Feest zorgt immers voor een overbrugging van verschillen én voor verbroedering.

Op feestelijke wijze wordt getracht de dialoog en samenwerking tussen roze én niet-roze organisaties centraal te stellen. Een feestelijke Pink Cross-Over als kracht en als statement!

De actualiteit leert ons echter dat respect en tolerantie helaas niet meer vanzelfsprekend zijn. Daarom is de Cross-Overgedachte belangrijk, zelfs noodzakelijk! Samen met de wijken en scholen in Nijmegen zijn er twee projecten georganiseerd waarin de Cross-Overgedachte centraal staat. De Roze Zaterdag 2005 is reeds ingeluid met het traditionele Roze Meifeest op 28 mei. De Roze Zaterdag Nijmegen vormt uiteindelijk “La Grande Finale” op zaterdag 25 juni.

St. Beheer Homohuis Nijm.
(Villa Lila)

Burg. Hustinxstraat 234
6512 AC  NYMEGENStuur ons een mail