Activiteiten:


Home

"Laatste" nieuws

Vrijdagmiddagcafé

Vaste activiteiten

Multiculturele Activiteiten
Informatief:

Archief Exposities ( )

Archief Activiteiten

Villa Foto's

Villa Video's

GLBTQ video's

GeschiedenisOverig:

Links

Oud sponsors

ZoekenWebsites:

Global Village Festival

COC Nijmegen

DITO online

Gay Gelderland

Roze Meifeesten

Roze Woensdag

Villa Lila is lid van Creatief Produktieplatform Smeerolie
Webmaster:
Gerard van Voskuilen‘IN GEUREN EN KLEUREN’
(Cursus verhalen vertellen)
door Godfried Beumers – verteller/acteur

Vertellen is populair. Het luisteren naar en vertellen van verhalen zijn simpele en onderhoudende manieren om elkaar te ontmoeten en om gehoord te worden. Mensen vertellen elkaar niet alleen maar folkloristische en mondeling overgeleverde geschiedenissen of uit geschreven en literaire bron geputte verhalen. Ook delen ze met anderen hun eigen ervaringen en fantasieën over geluk, onzekerheid, angst, trots, eigenwaarde. Geschiedenissen, herinneringen of anekdotes over de streek of het land van herkomst, over eigen eigenaardigheden en die van anderen, over hobby’s, over verlies, respect en winst. Verhalen over hier en daar, over droom en daad, over toen en nu en later…

Als we op verjaardagen of in de kroeg, tijdens een bruiloftsfeest of het begrafenismaal met elkaar praten, dan vertellen we elkaar herinneringen of anekdotes, kant en klaar, of fragmenten uit een groter verhaal, bijvoorbeeld uit ons eigen levensverhaal. Door te vertellen en door gehoord te worden krijgt ons leven steeds meer vorm en hopelijk meer zin.
Maar kunnen we dat vertellen verzorgder doen, met meer vorm en inhoud, en met meer aandacht voor detail en grote lijn? Kunnen we onze fantasie trainen? Onze stem vergroten? Aandacht leren vragen voor ons verhaal? Aandacht leren geven aan het verhaal van een ander? Kunnen we feiten en gegevens dusdanig rangschikken dat er een boeiend patroon ontstaat?

Godfried Beumers werkt al ruim 35 jaar als acteur, regisseur en verteller van verhalen. Hij is ook een verhalenzoeker, want steeds weer probeert hij aan anderen hun verhalen te ontlokken. Gedurende 5 avonden gaat hij een groep van minimaal 6 en maximaal 10 geïnteresseerde cursisten inwijden in de kunst van het vertellen. Tijdens deze zeer praktische cursus helpt hij herinneringen op te roepen, de zintuigen schoon te maken, de tong en lippen te verleiden tot een vertelde geschiedenis.
De eindpresentatie van de cursisten zal gehouden worden tijdens de eerste avond van het door Beumers opgerichte Verhalencafé in Villa Lila.

Cursusavonden: (5 vrijdagavonden) 1 februari tot en met 29 februari
Tijden: 20 – 22 uur
Presentatieavond: tijdens het Eerste Verhalencafé op 7 maart 2008
Locatie: Spiegelzaal van Villa Lila, In de Betouwstraat 9, te Nijmegen
Cursusgeld: € 45,-- (de eerste avond contant te voldoen)
Opgave: Godfried Beumers 024-3442448/godfriedbeumers@yahoo.com

St. Beheer Homohuis Nijm.
(Villa Lila)

Burg. Hustinxstraat 234
6512 AC  NYMEGENStuur ons een mail