Activiteiten:


Home

"Laatste" nieuws

Vrijdagmiddagcafé

Vaste activiteiten

Multiculturele Activiteiten
Informatief:

Archief Exposities ( )

Archief Activiteiten

Villa Foto's

Villa Video's

GLBTQ video's

GeschiedenisOverig:

Links

Oud sponsors

ZoekenWebsites:

Global Village Festival

COC Nijmegen

DITO online

Gay Gelderland

Roze Meifeesten

Roze Woensdag

Villa Lila is lid van Creatief Produktieplatform Smeerolie
Webmaster:
Gerard van VoskuilenNa 25 jaar komt er een einde aan Villa Lila

25 jaar geleden werd Villa Lila gekocht, afgelopen week is het roze huis verkocht. ‘De Villa’ voldeed niet meer aan de eisen van de beweging en maatschappij. Het vrijkomende kapitaal blijft beschikbaar voor nieuwe huisvesting.

Vijfentwintig jaar geleden was er grote behoefte aan een zelfstandig roze huis en is dit door inzet van talloze mensen en organisaties binnen de LGBT-beweging verwezenlijkt: Villa Lila. In en vanuit dit huis hebben organisaties als COC Nijmegen, het Lesbisch Archief Nijmegen en de jongerenorganisatie DITO! (voorheen Pinkeltje) kunnen floreren. Evenals de andere (roze) gebruikers van ‘de Villa’ en de stagiairs en werknemers.

In de afgelopen decennia is de beweging en de maatschappij veranderd. Hun wensen en eisen evenzo. Het concept Villa Lila sluit hierbij niet meer aan. Voor de huidige Villa is er te weinig draagkracht en deze is financieel en beheerstechnisch niet meer open te houden. Daarom besloot Stichting Beheer Homohuis Nijmegen (SBHN) ruim een jaar geleden dat Villa Lila verkocht moest worden.

Onlangs is Villa Lila werkelijk verkocht en zal per 1 maart 2011 niet meer het roze huis van Nijmegen zijn. Meer dan een jaar is er gezocht naar haalbare alternatieven die op draagkracht van de beweging konden rekenen. Deze zijn vooralsnog niet gevonden. Het kapitaal dat vrijkomt na de afwikkeling van de verkoop van de Villa zal nu door SBHN beheerd worden ten baten van nieuwe huisvestingsinitiatieven. Met de huidige huurders en gebruikers is SBHN in overleg om de overgang naar een nieuwe (tijdelijke) situatie te vergemakkelijken.

Het bestuur van SBHN hoopt dat de verkoop van Villa Lila niet alleen het einde is van een periode waarin Nijmegen voorop heeft gelopen, maar ook een begin. Het is nu aan de LGBT-organisaties om de handen ineen te slaan en samen een plan te ontwikkelen dat draagkracht heeft, dat haalbaar is en dat Nijmegen wederom het beste kind uit de klas laat zijn.

Voor vragen kunt u zich wenden tot:
Niels Spierings
Voorzitter SBHN
stichtingbhn@gmail.com

.
Terug naar homepage

St. Beheer Homohuis Nijm.
(Villa Lila)

Burg. Hustinxstraat 234
6512 AC  NYMEGENStuur ons een mail