Activiteiten:


Home

"Laatste" nieuws

Vrijdagmiddagcafé

Vaste activiteiten

Multiculturele Activiteiten
Informatief:

Archief Exposities ( )

Archief Activiteiten

Villa Foto's

Villa Video's

GLBTQ video's

GeschiedenisOverig:

Links

Oud sponsors

ZoekenWebsites:

Global Village Festival

COC Nijmegen

DITO online

Gay Gelderland

Roze Meifeesten

Roze Woensdag

Villa Lila is lid van Creatief Produktieplatform Smeerolie
Webmaster:
Gerard van VoskuilenExposities in Villa Lila

In het najaar van 2010 organiseren we nog enkele kunstpresentaties in de Villa. De Villa beschikt over een groot gebouw met meerdere ruimtelijke mogelijkheden waarin zowel werk van wat groter als kleiner formaat tot hun recht kunnen komen. Behalve een trappenhuis en enkele gangen zijn er drie ruimtes waarin zelfstandige presentaties mogelijk zijn. De Toonzaal is een vergaderruimte van ruim 20 m2 met dag- en kunstlicht
(tl-verlichting), de Spiegelzaal omvat ongeveer 60 m2, een wand bestaande uit spiegels en heeft zowel vergaderlicht als rails met spots en dan is er nog de foyer, een zaal van ruim 100 m2 met een bar met ook allerlei verlichtingsmogelijkheden (o.a. verschillende soorten spots).
Alle ruimtes zijn voorzien van expositierails. Verspreid in het gebouw staan/hangen afsluitbare vitrines waarin klein ruimtelijk gepresenteerd kan worden. We zijn in allerlei vormen en materialen geïnteresseerd maar grote ruimtelijke installaties zijn niet mogelijk. Het gaat ons om korte presentaties: 2-4 weken.


Freek Weidema spiegelt zich in vitrine met zijn werk.

De invalshoek van het werk dat we willen presenteren is Gender en Queer art. Juist omdat het om zo’n groot gebouw gaat willen we graag ook kleinere presentaties organiseren. Dat kan variëren van een vitrinekast tot een of meerdere ruimtes. Het  gaat dus steeds om een reeks relatief zelfstandige presentaties waarbij gender en queer de verbindende factor is. De Villa beschikt over een bescheiden eigen kunstcollectie
(vnl. fotografie) en die gebruiken we om eventuele “gaten” op te vullen.

Voorwaarden
We rekenen geen huur, hanggeld. De Villa beschikt niet over een expositieverzekering. Via de beroepsvereniging kan een verzekering afgesloten worden. Werk kan verkocht worden maar gezien onze omstandigheden regelen we dat niet meer zelf. Ook maken we zelf geen papieren uitnodigingen en affiches meer. Wij volstaan met een e-mail uitnodiging (aan ons reguliere adressenbestand en degenen die in exposities geïnteresseerd zijn) en dito persbericht (aan de algemene en hlbtq- perslijst en de kunstpers). Wel is het mogelijk om tegen een bescheiden vergoeding van onze vaste vormgever (inclusief drukwerkproductie) en adressenbestand gebruik te maken (hulp bij verzending, e.d. is mogelijk).


Hulp bij het inrichten. Aram sleept met werk van Elke Fech

We verzorgen verder een aankondiging op de site van Villa Lila en via enkele (queer) art netwerken. Een leuke borrel/presentatie om de expo te openen of te sluiten vinden wel leuk. Daarbij is altijd een korter of wat langer inleidend praatje vanuit de Villa mogelijk. Eigen presentaties, optredens en performance horen tot de mogelijkheden en daarvoor kan van de beschikbare apparatuur gebruik gemaakt worden (micros, beamer, piano, enz.). De vernissage of finissage vindt bij voorkeur plaats op vrijdagmiddag tijdens het vrijdagmiddagcafé. Andere tijdstippen in overleg.

Onderlinge afspraken worden vastgelegd in een contractje. Mocht je belangstelling hebben, mail helmdelaat@villalila.nl en hij neemt contact met je op (werkdagen wo-vr: 13.00 -16.00).


Terug naar Gallery

St. Beheer Homohuis Nijm.
(Villa Lila)

Burg. Hustinxstraat 234
6512 AC  NYMEGENStuur ons een mail