Activiteiten:


Home

"Laatste" nieuws

Vrijdagmiddagcafé

Vaste activiteiten

Multiculturele Activiteiten
Informatief:

Archief Exposities ( )

Archief Activiteiten

Villa Foto's

Villa Video's

GLBTQ video's

GeschiedenisOverig:

Links

Oud sponsors

ZoekenWebsites:

Global Village Festival

COC Nijmegen

DITO online

Gay Gelderland

Roze Meifeesten

Roze Woensdag

Villa Lila is lid van Creatief Produktieplatform Smeerolie
Webmaster:
Gerard van VoskuilenHet vrijdagmiddagcafé

Villa Lila werd aangekocht in 1984 en pas in mei 1985 officieel geopend. Officieel mocht de Villa ook alleen maar het pand beheren en al snel bleek dat een onhaalbaar besluit. Een van de eerste activiteiten die Villa Lila zelf ondernam was de organisatie van het wekelijkse vridagmiddagcafé. Het bestaat al vanaf 1984 en het was vanouds bedoeld voor iedereen die zich bij de "holebi-beweging" betrokken voelt. Het kende ups en downs en is afgelopen jaar zelfs een keer gesloten geweest omdat er geen barbediening geregeld kon worden. Oh tempora, oh mores! Dat werd overigens wel de aanleiding tot de omslag; de revival.

Dit traditiedoordrenkte café opent elke vrijdagmiddagmiddag om 17.00 uur en sluit officieel om 20.00 uur. Maar soms ook niet en dan kon het vroeger verschrikkelijk uitlopen omdat het "zo gezellig is" of omdat de discussies "uit de hand lopen". Nu is het Café bedoeld voor iedereen die zich bij de Villa thuis voelt en zin heeft om bij een borrel na te praten over de week en vooruit te kijken naar het weekeinde. En meestal loopt het uit, nog steeds, omdat het "zo gezellig is" maar vaak ook omdat er nog een activiteit aansluit op het VMC. De huidige bargroep heeft zelfs het goede voornemen om -liefst elke maand- een eigen activiteit te organiseren die op de sfeer van het VMC aansluit. Er was al een waanzinnig optreden van het smartlappenkoor "De Waredo's" eind december. En op 29 februari volgt een Karaoke-avond.

De huidige bargroep -met aanhang- heeft de styling van het Café helemaal veranderd. De mogelijkheden van het theatergordijn zijn herontdekt en nu opent om 17.00 uur een nieuw vormgegeven daardoor bijzonder sfeervolle ruimte in de foyer van de Villa.

Vanouds is het vrijdagmiddagcafé gebruikt voor bijzondere bijeenkomsten. Recentelijk nog werd tijdens een zeer druk bezocht café afscheid genomen van verschillende medewerkers van de bargroep en werd de nieuwe coördinator van die groep welkom geheten. In de aanloop naar heel bijzondere activiteiten zoals het Lesbisch Festival Nijmegen of na afloop ervan, zoals het COC Songfestival, werden medewerkers in het zonnetje gezet.

Ook jij kunt met jouw organisatie van het vrijdagmiddagcafé gebruik maken. Afscheid van een bijzondere medewerker, welkom voor een nieuw bestuur -netwerken met de rest van de beweging-, start van een nieuwe glbt initiatief of onderneming. Ook dat kan bij het VMC. Ook productpresentaties (boek, cd, dvd) horen tot de mogelijkheden.

Privé feestjes en bijeenkomsten mogen wij nog steeds niet organiseren in de Villa. Maar we kunnen het iedereen aanraden met vrienden en kennissen tijdens het vrijdagmiddagcafé bijeen te komen en daar een borrel te komen pakken in een glbt friendly atmosphere. Jij regelt wat consumptiebonnen en hapjes en de Villa ruimt de rotzooi op.


Terug naar VMC

St. Beheer Homohuis Nijm.
(Villa Lila)

Burg. Hustinxstraat 234
6512 AC  NYMEGENStuur ons een mail